default

Get a quote

Braasport: Test av Skate Elite Pro PU

Braasport: Test av Skate Elite Pro PU

Vår test av - IDT Sports Skate Elite Pro PU Rulleski

Rullende moro på våt asfaltVi har testet de nye Pro PU-rulleskiene til IDT Sports, og konkluderer med at de holder hva de lover.

Testet/skrevet av: Eirik

Årets nyhet fra den norske rulleskiprodusenten IDT Sports på Toten er de nye Pro PU-modellene. Skiene leveres med en av markedets mest retningsstabile aluminiumsstammer, slik vi er kjent med fra tidligere modeller. I tillegg kommer skiene med nye våthjul for regnværsdager og våt asfalt. Den nye, slitesterke gummiblandingen har vært brukt på Gold-modellen i noen år, men leveres nå med plastfelg for et mer kostnadseffektivt alternativt.

Idt_Skate_EliteProPU.jpgVi har testet Skate Elite Pro PU med RM1-hjul, men de leveres også med tregere hjul (RM2 og RM3), samt den kortere modellen Skate Std. Vi har testet skiene i en måneds tid på både tørr og våt asfalt, og har rukket å danne oss et svært godt inntrykk av rulleskinyheten.

For det første er det ingen tvil om at de nye våthjulene holder hva de lover. Du kan gå med en helt annen trygghet på våt asfalt. Selv når det høljer ned og nærmest ligger an til vannplaning på gangveien, kan du fint trykke godt fra i skyvene uten å oppleve glipptak. Møter du på våt asfalt kombinert med blader eller oljesøl er saken en litt annen, men her må du nesten ta litt ekstra hensyn uansett.

Du har sikkert hørt før at en lengre stamme gir en mer ski-lik opplevelse enn en kortere rulleski. Men det skader ikke å gjenta et godt budskap og råd. Det er nemlig en vesentlig forskjell å gå på Skate Elite versus Skate Std. En lengre rulleski tvinger deg rett og slett til et mer skiriktig skyv. Mer slitsomt, ja, men hvor deilig er det ikke å ta med seg teknisk fremgang inn i vinteren i stedet for å leke bort sommeren på en for kort ski? I motsetning til hva mange andre mener opplever nemlig ikke vi at en lengre ski er mer krevende å gå på balansemessig for en nybegynner. I stedet handler det mer om vekst og høyde. Skate Elite-modellene bør med andre ord også vurderes av nybegynnere/ikke-aktive løpere.Verdt å nevne er det også at RM1, som vi testet på våre ski, bør vurderes som et mer aktuelt alternativ på skøyteski for flere. Den naturlige motstanden er høyere enn når du går klassisk, og sånn sett vil RM1

Kort oppsummert kan vi trygt anbefale Pro PU-modellene, enten det er i Skate Elite- eller Skate Std.-versjonen. De nye våthjulene fungerer utmerket både på tørr og våt asfalt, og gir deg en slitesterk gummiblanding på en velprøvd, retningsstabil stamme.

Del
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
IDT-SKOLEN: Klassisk ski VS skøyteski
IDT-SKOLEN:  Klassisk ski VS skøyteski
Hva er dette? Sjekk "Husk meg" for å få tilgang til handlekurven din på denne datamaskinen selv om du ikke er logget på.