Klæbo og skilandslaget inngår ny IDT-avtale 

Klæbo og skilandslaget inngår ny IDT-avtale 

På norske rulleski mot OL 2026

Verdens beste langrennsløper og skilandslag skal videreutvikle utstyr og sikkerhet sammen med den norske rulleskiprodusenten IDT frem mot OL i 2026.

- Verdens beste langrennslandslag skal også ha verdens beste rulleski. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med IDT, og utviklet oss i fellesskap gjennom mange år. Nå forlenger vi avtalen frem til 2026, og sørger samtidig for at det norske landslaget fortsatt har de beste skiene også på barmark, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Den norske rulleskiprodusenten IDT har jobbet tett med Norges Skiforbund siden 2007. Samarbeidet startet med utvikling av slipemaskin. De siste årene har IDT også vært eksklusiv leverandør av rulleski til de norske landslagene i langrenn, skiskyting og kombinert. 

- Vi prøver alltid å optimalisere utstyr for å ta nye steg. Rulleskiene fra IDT har vært et uvurderlig tilskudd de siste årene, sier langrennssjef Bjervig.

Klæbo forlenger

Samtidig med at NSF Langrenn og IDT forlenger landslagsavtalen, forlenger også OL-mester Johannes Høsflot Klæbo sin ambassadøravtale med rulleskiprodusenten fra Østre Toten.

- Utvikling har alltid vært kjernen i mitt samarbeid med IDT. Vi er gjensidig avhengig av hverandre for å ta nye steg. Det gir en god dynamikk for oss begge, og vi er veldig motiverte for å ta ytterligere utviklingssteg sammen, sier Klæbo. Den nye avtalen med IDT går frem til 2025.

Morten Iversbakken, markedssjef i IDT, er godt fornøyd med at Klæbo og det norske langrennslandslaget ønsker å fortsette samarbeidet.

- Hos oss er det èn ting som gjelder: innovasjon. Nybrottsarbeid og utvikling ligger i ryggmargen på alt vi gjør. Samarbeidet med Norges Skiforbund har gjort det mulig for oss å stadig utvikle rulleski som er bedre, tryggere og som gir løperne best mulig utbytte av trening og konkurranser, forklarer Iversbakken. 

Fokus på sikkerhet

Fortløpende testing og tilbakemeldinger fra norske eliteløpere som Klæbo, Northug, Bjørgen, Østberg og Johaug har ført til utvikling av blant annet egen skøyteski, nye kulelagersystem og unike våthjul.

- Fremover vil vi i tillegg fokusere ytterligere på sikkerheten til alle som ferdes på rulleski. Sommeren i år har vist at vi aldri kan ha nok oppmerksomhet på dette. For noen år siden utarbeidet vi Rulleskivettreglene sammen med Trygg Trafikk, NSF Langrenn og Skiskytterforbundet. Fremover kommer vi til å ta nye initiativ for å bedre sikkerhetsarbeidet ytterligere, sier Morten Iversbakken i IDT.

Del
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
IDT-SKOLEN: Rulleski og sikkerhet
IDT-SKOLEN: Rulleski og sikkerhet
Hva er dette? Sjekk "Husk meg" for å få tilgang til handlekurven din på denne datamaskinen selv om du ikke er logget på.