default

Get a quote

Svenske kulelager skal gi tryggere rulleski

Svenske kulelager skal gi tryggere rulleski

IDT inngår samarbeid med den svenske kulelagerprodusenten SKF for å gjøre verdens beste rulleski enda sikrere. 

- Vi er en innovasjonsbedrift og det som var godt nok i går er ikke godt nok i morgen. IDTs målsetning er å lage verdens beste rulleski - og å ha null feil og reklamasjoner. For å få til dette må vi stadig forbedre oss. Et samarbeid med SKF er et viktig steg på veien, sier Svein Iversbakken, daglig leder i IDT.

Frem til nå, har IDT kjøpt kulelager fra fire-fem ulike leverandører. 

- Kvaliteten har stort sett har vært veldig bra, men samtidig har vi avdekket kvalitetsforskjeller innad i partiene fra de samme produsentene. Dette har utgjort et usikkerhetsmoment både for oss som produsent, og for alle løpere som bruker IDT-ski, erkjenner Iversbakken.

Denne erkjennelsen har ført til at IDT i løpet av høsten har gjort en grundig evaluering av samtlige kulelagerleverandører. 

Resultatet er et nytt, eksklusivt samarbeid med den velrenommerte svenske produsenten SKF.

- Det er veldig godt å kunne fortelle at det fra nå av kun vil sitte SKF-lager på IDTs ski. SKF er ensbetydende med bunnsolid kvalitet og med de på laget, er vi sikre på at våre ski ruller trygt og godt, sier Svein Iversbakken.

Kulelagere rulleski IDT Sports
TESTER RULL: Verdensmester Johannes Høsflot Klæbo og markedssjef i IDT, Morten Iversbakken, sjekker at hjulene på rulleskiene ruller som de skal.

Fokuset på sikkerhet rundt rulleski har vært stort siden flere toppløpere fikk problemer med nettopp defekte hjul under Toppidrettsveka tidligere i høst.

- Selv om det ikke var IDT-ski som var innblandet i Toppidrettsveka, har vi også hatt noen reklamasjonssaker i løpet av året som vi ikke burde hatt. Vårt klokkeklare mål er null feil og reklamasjoner, understreker IDTs daglige leder.

Fokus på kvalitet

SKF (opprinnelig Svenska Kullagerfabriken) har siden 1907 produsert rulle- og kulelager med fokus på kvalitet og konstante forbedringer. Øystein Kristiansen, key account manager for industri i SKF, sier at selskapet ser frem til å samarbeide med Toten-bedriften.

- Vi synes IDT er en veldig bra match for SKF da de som oss har fokus på kvalitet og sikkerhet. Vi håper å kunne bidra til å styrke IDT sin posisjon som en kvalitetsleverandør, og samtidig ser vi profileringsmuligheter for vår egen del, sier Kristiansen.

- Forbrukerne får et kvalitetsprodukt fra markedets ledende leverandør med mer enn 100 års erfaring innenfor sitt felt. Sammen med IDT vil vi kunne tilby kulelager som er spesielt tilpasset rulleski, understreker han. 

Øystein Kristiansen i SKF er godt fornøyd med å kunne samarbeide med IDT.
GLAD MANN: Øystein Kristiansen i SKF er godt fornøyd med å kunne samarbeide med IDT.

Gratis service

IDT er eksklusiv leverandør av rulleski til blant annet de norske, svenske og russiske langrennslandslagene, og lager det som ofte kalles "verdens beste rulleski".

Slike betegnelser forplikter. Derfor har IDT gjort en rekke grep siste månedene for å sørge for at verdens beste rulleski blir enda tryggere og bedre.

Belastningstest i egen, spesiallaget maskin, gratis service og forbedrede kulelager er noen av tiltakene som gjøres.

- Det skal være trygt å gå på IDT-ski. Derfor tilbyr vi gratis service på alle ski frem til nyttår. Det er bare å sende inn til oss, eller levere dem til den lokale sportsforretningen hvor du har kjøpt skiene, oppfordrer Iversbakken.

- Ønsker du at vi bytter ut dine gamle kulelagerne til de nye fra SKF, så  gjør vi det også for en svært rimelig penge. Jeg oppfordrer forøvrig alle som går på rulleski til å ta en ekstra titt på  hjul og lager nå som det ofte er vått under treningsturene. Husk at fukt kan trenge inn og ødelegge mekanikken hvis skiene ikke tørkes skikkelig, tipser IDT-sjefen.

- Dette er spesielt viktig hvis du holder til på steder med kystklima der det er salt i lufta og vannet. Det beste vedlikeholdstipset er å skylle skiene i varmt vann hvis de har vært våte. Deretter henge de opp slik at vannet renner av, eller legge skiene på et gulv med varmekabler slik at fuktigheten kan fordampe ut.

Slik vedlikeholder du rulleski

I løpet av sesongen er det viktig å være flink med vedlikehold og rengjøring av skiene.

  • Sjekk at skiene ikke er skadet og at hjulene ruller normalt uten ulyd.
  • Fjern fortløpende grus og skitt fra utstyret slik at det holdes rent og pent.
  • Skyll skiene i varmt vann hvis de har vært våte. Deretter skal du henge opp skiene slik at vannet renner av, eller legg de på et gulv med varmekabler slik at fuktigheten kan fordampe ut.
  • Etter vask er det svært viktig at rulleskiene får tørke godt. Har du gått ute på tørr asfalt kan det være nok å bare tørke av skiene med en klut eller et lite handkle.
Del
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
Slik lager IDT Solutions verdens beste rulleski
NSF Langrenn og IDT med ny rulleskiavtale
NSF Langrenn og IDT med ny rulleskiavtale
Hva er dette? Sjekk "Husk meg" for å få tilgang til handlekurven din på denne datamaskinen selv om du ikke er logget på.