fbpx

Svensk skiyndling gjør som Klæbo: Frida Karlsson klar for IDT rulleski

– Jeg ville samarbeide med IDT med èn gang jeg hadde prøvd rulleskiene, sier svenskenes nye langrennsstjerne Frida Karlsson. 

20-åringen fra Sollefteå er den nye, store stjernen i svensk langrenn og fikk med seg gull, sølv og bronse fra VM i Seefeld i fjor. Etter at Stina Nilsson noe overraskende valgte å satse på skiskyting og Charlotte Kallas karriere nærmer seg slutten, står Frida klar til å bære arven i svensk kvinnelangrenn videre. 

Med rulleski fra Norge og Toten på beina.

«Prøvetid» på mange mil

Frida Karlsson Rulleski fra IDT Sports

– I IDT har vi tatt mål av oss til å samarbeide med de beste for å fortsatt kunne lage verdens beste rulleski. Da er kontinuerlige erfaringer og tilbakemeldinger fra løpere som Frida helt avgjørende. Vi er utrolig fornøyde med å få henne med på laget som IDT-ambassadør de to neste årene, sier Morten Iversbakken, markedssjef i IDT. 

Fra før har innovasjonsbedriften Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg som ansikter utad – og leveringsavtaler på rulleski med blant andre det norske- og svenske langrennslandslaget.

– Jeg ble kjent med IDTs rulleski  gjennom avtalen med det svenske landslaget, så du kan gjerne si at «prøvetiden» oss i mellom har vært på ganske mange mil! Men faktum er et jeg ønsket meg et samarbeid allerede etter første treningsturen, sier FridaKarlsson.

Innovasjon avgjørende

At IDT har et solid renomé for innovasjon, var helt avgjørende for at avtalen med Frida så dagens lys.

– Både som idrettsutøver og person jobber jeg hele tiden med å utvikle meg. Da er det ekstra viktig å ha med seg støttespillere som delere den filosofien, understreker 20-åringen.

– IDT er synonymt med innovasjon. Selv om vi har fått frem èn suksess, ligger det i ryggmargen vår å forbedre og utvikle.  Vi har en oppriktig glede av å ta frem ny teknologi som kan gjøre andre – også svenskene – bedre, sier Iversbakken.

Elsker rivalisering

Morten Iversen - IDT Solution - Rulleski

Han ser ingen problemer med å dele norsk, gullteknologi med våre naboer i Sverige. Det ligger allerede en avtale med det Svenske langrennlandslaget til grunn.

– IDTs rulleski selges jo på det åpne markedet, sånn sett er det jo ingen hemmeligheter vi gir bort. Jeg vil heller snu på det å si at det er bra for konkurransen i internasjonal skisport at flere nasjoner enn Norge får tilgang på det beste utstyret som finnes på markedet. Ingen er tjent med at World Cup, VM og OL blir rene norske mesterskap og rivaliseringen vi har med svenskene er kanskje det artigste med hele sporten.

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin